Olemme nyt Fysios!

Tästä uusille sivuille Fysios.fi 
Tästä vanhoille sivuille 
Tiedote Fysios

Yksilölliset tukipohjalliset

Tukipohjalliset eli ortoosit valmistetaan yksilöllisesti juuri sinun jalkojesi mukaan. Näin voidaan taata, että ne toimivat oikein ja tuntuvat miellyttäviltä. Käyttämämme alaraajaortoosi on pitkään alalla toimineen suomalaisen yrityksen Finsolen valmistama.

Alaraajafysioterapiaan erikoistuneet terapeuttimme määrittelevät ortoosien tarpeen aina alaraajatutkimuksen perusteella.


Ortoosien tehtävänä on:

  • korjata toiminnallisuutta sekä jalan virheasentoja
  • tasapainottaa alaraajaa ja koko vartaloa
  • aktivoida jalkaterän toimivuutta
  • vähentää rasitusta sekä kipu- ja väsymystiloja.
     

Alkututkimus

Ortoosien valmistus alkaa aina kattavalla alaraajatutkimuksella. Tutkimuksen aikana testataan mm. lihas-, nivel- ja hermokudosten liikkuvuutta. Samalla määritellään myös mahdolliset luisten rakenteiden poikkeavuudet ja testataan alaraajan linjausta toiminnallisilla testeillä. Saatua tietoa verrataan kävelystä ja seisoma-asennosta saatavaan tietoon, jolloin saadaan kokonaisnäkemys alaraajojen ja koko vartalon toiminnasta.
 

Valmistus

Laadukas Finsole-ortoosi muodostuu viidestä eri komponentista.


Alimpana on kiila, johon tehdään tarvittavat yksilölliset korotukset. Päällimmäisenä on pintamateriaali, jonka voit itse valita kolmesta eri vaihtoehdosta. Välissä on kahden tukikuitukankaan väliin jäävä runkokappale, joka muotinottovaiheessa lämmitetään, jotta siihen jäisi "muistiin" jalan muoto.

Muotinotto on helppo ja nopea toimenpide. Lämmitetty ortoosiaihio asetetaan yksi kerrallaan muotinottotyynyille, jonka jälkeen asiakas astuu niiden päälle. Fysioterapeutti ohjaa jalan neutraaliin asentoon ja asiakas seisoo aihioiden päällä n. 20–30 sekuntia, jolloin ne jähmettyvät yksilölliseen muotoonsa. Jotta ortoosit todella korjaisivat alaraajojen toimintaa, lisätään muottiin kiilakasetti alaraajatutkimuksen perusteella saatujen tietojen mukaan. Näin saadaan valmistettua asiakkaalle sopiva ja yksilöllinen ortoosi.

Pohjallisten toimivuus ja sopivuus tarkastetaan asiakkaan kanssa kontrollikäynnin yhteydessä, jolloin pohjallisiin voidaan tarvittaessa tehdä vielä lopulliset hienosäädöt.

 

Pohjallismateriaalit:

Cambrelle
Cambrelle on hyvin hengittävää materiaalia ja se on tuotteistamme ohuin. Ortoosin paksuus on vain 2,2 mm. Materiaali on suunniteltu jokapäiväiseen käyttöön.

Vita
Vita on nahkajäljitelmäpintainen ja on materiaalikestävyydeltään hieman vahvempaa kuin Cambrelle. Vita myös imee kosteutta paremmin. Ortoosin paksuus tällä materiaalilla on 2,6 mm.

Mionetta
Mionetta on pehmeä ja joustava materiaali, jonka iskunvaimennuskyky on huomattavasti edellisiä parempi. Se soveltuu erityisesti diabeetikoille tai niveltulehduksista kärsiville. Finsole Mionetta soveltuu kulutuskestävyytensä ja hyvän kitkan johdosta hyvin liikuntaan ja urheiluun.