Olemme nyt Fysios!

Tästä uusille sivuille Fysios.fi 
Tästä vanhoille sivuille 
Tiedote Fysios

Urheilufysioterapia

Fysioterapeutin tietotaidon hyödyntäminen on jatkuvasti lisääntynyt eri urheiluorganisaatioissa. Perinteisesti fysioterapeutti on osallistunut varsinaisten urheiluvammojen ennaltaehkäisyyn, hoitoon ja kuntoutukseen pyrkien tukemaan loukkaantuneen yksilö- ja joukkueurheilijan mahdollisimman nopeaa ja turvallista paluuta kilpakentille.

Viime aikoina fysioterapeuttisen tiedon hyödyntäminen on kuitenkin laajentunut myös osaksi varsinaista valmennusta. Kuormitusfysiologian ja biomekaniikan perusteiden ymmärtäminen antaa fysioterapeutille valmiuksia osallistua myös erilaisten voima-, kestävyys- ja lajinomaisten harjoitteiden suunnitteluun ja toteutukseen. Myös erilaisten kuntotestausten järjestäminen on osa fysioterapeuttien työtä. Fysioterapiaosaaminen ei rajoitu pelkästään huippu-urheiluun, vaan myös eri kuntourheilulajien harrastajat ja juniorit voivat hyödyntää fysioterapeutin osaamista urheiluvammoihin tai harjoitteluun liittyvissä kysymyksissä ja ongelmissa.

Kuntofysio vastaa mm. Liiga-Ilveksen ja Liiga-Tapparan fysioterapiasta. Myös useiden eri yksilölajien urheilijat käyttävät fysioterapeuttiemme ammattitaitoa harjoittelunsa tukena.

Fysioterapeutin vastaanotolle voi tulla myös ilman fysioterapialähetettä. Ennen käyntien aloittamista suositellaan kuitenkin lääkärin vastaanotolla käyntiä, sillä se helpottaa hoidon kokonaissuunnittelua. Lääkärin kirjoittama tutkimus- ja hoitomääräys fysioterapiaan (SV3 FM) oikeuttaa myös Kela –korvaukseen.

Fysioterapia toteutetaan yleensä sarjaluonteisesti. Tarvittava yhden käyntikerran ja koko terapiasarjan kesto määritetään aina tilannekohtaisesti yhdessä kuntoutujan kanssa mahdolliset lääkärin suositukset huomioiden.